BatorkesziaLap

ÉlesztŐ – Országos Ifjúsági Találkozó

  

Ha elmúltál 16, vagy akár 25 is, és szeretnél 5 csodálatos napot eltölteni a gyönyörű gömöri hegyvidéken, remek társaságban, változatos programmal, akkor ez számodra a legmegfelelőbb alkalom! 

 

2014. július 23–27. (szerda–vasárnap)

Kopárhegy (Krokava)

Az ÉlesztŐ találkozót kétévente szervezzük meg, melynek célja az, hogy együtt töltsünk 5 napot jó kedvben, hitben megerősödve, Istent dicsőítve, Isten igéjét, valamint élő bizonyságtételeket hallgatva és azokból tanulva.

Mi is az ÉlesztŐ?

ÉlesztŐ? Kenyérkészítés?
 
Valami hasonló: 5 nap, 4 éjjel, fiatalok, jó kedv, mély beszélgetések, Istenre figyelés, szokatlan imamódok, örvendező éneklés, feledhetetlen élmények, laza sportolás, gyönyörű táj… Hívd barátaidat is! Rövidesen ismertetjük a teljes programot.
 
Az eddigi ÉlesztŐ-k: Gombaszög (2006), Kovácspatak (2008), Királylehota (2010), Kovácspatak (2012). Az idei, július 23–27. között megszervezett tábor helyszínéül Kopárhegy szolgál, témája a Hűség lesz.
 

Hivatalosan pedig ez az ÉlesztŐ:

A Firesz (Fiatal Reformátusok Szövetsége) a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház ifjúsági szervezete, mely a Felvidék református fiataljait kívánja összefogni. Immár hagyományos országos táborunk az ÉlesztŐ, melyet kétévente szervezünk meg, s célja az, hogy hitvallást tegyen az élő Istenről. Ő az, aki Jézus Krisztusban meg tudja újítani az életünket.

Rendezvényünk a Magyar Reformátusok Hetedik Világtalálkozójának egyik ifjúsági programja.

A főelőadónk Tomka János lesz. Ő vállalta a tábor fő témájának, a hűségnek a kibontását. Nagy és izgalmas téma, a szó maga „kissé” ódivatú, mégis szinte mindennek összetartó ereje. Három délelőtt alkalmával három szemszögből közelítjük meg a témát:

Az elbukott hűség – Ígérgetés és megtagadás
Hűség a kevésen – Közeledés és őszinteség
Légy hű mindhalálig – Tisztelet és bátorság

Érdekes? Ez még csak a kezdet…

 

 

Bővebb információ: www.eleszto.sk

Elérhetőségeink:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 00421-907/454-405

 Fiatal Reformátusok Szövetsége

Forrás: www.firesz.sk

Ön itt van: Home Hitélet ÉlesztŐ – Országos Ifjúsági Találkozó