BatorkesziaLap

Szent István-napi hangverseny a római katolikus templomban2014. augusztus 17-én, vasárnap 18:00-kor Szent István-napi hangversenyt ad az Ad Libitum kamaraegyüttes a bátorkeszi római katolikus templomban.

A budapesti Ad Libitum kamaraegyüttes tagjait – Szakács Ildikó – szoprán, Tallián András hegedű, Kazán Péter – klarinét, Nagy Ibolya – cselló, Gincsai Beáta Eszter  zongora – nemcsak az köti össze, hogy mindegyikük a nagy múltú Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, hanem a kamarazenélés iránti szeretetük és elkötelezettségük is. Az együttes 2003-ban fúvósötösként alakult az egyetem fúvós tanszéke mellett. Az utóbbi időben azonban leggyakrabban zongora, klarinét, hegedű, cselló, fuvola, ének felállásban koncertezik. Valamennyien budapesti szimfonikus zenekarok tagjai illetve az énekes szólista az Operaház magánénekese. Fellééseiken leginkább a zenei klasszicizmus és romantizmus szerzőinek művei szerepelnek, de szívesen tűzik műsorra a kortárs szerzők műveit is.
Az együttes hazai fellépései mellett bemutatkozott már Ausztriában, Csehországban, Szlovéniában és Szlovákiában is, nagy sikerrel szerepelt Nyitrán, a Musica Sacra Nemzetközi Egyházzenei Fesztiválon. Az ifjú művészek, különböző hivatásos zenekarok tagjaiként, illetve szólistaként beutazták már egész Európát.

Bátorkeszi program:

1. Wolfgang Amadeus Mozart: Laudamus te a C moll

2. Giulio Caccini - M. Novák: Ave Maria

3. Johann Pachelbel: Canon in D

4. Liszt Ferenc: Consolation III. - Vigasz

5. 150. zsoltár: Dicsérjétek az Urat

6. Thése dal-arr. M. Novák: Fivérem Nap

7. SZVU 86. sz. é.-arr M. Novák: Szent István

8. arr. Ľuboš Bernáth: Ó, Szent István

9. SzíjjártóJenő: Három zoboralji népdal

10. Bartók Béla: Este a székelyeknél 

11. Weiner Leó: I. Divertimento 

 

A belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk! 

 

Ön itt van: Home Hitélet Szent István-napi hangverseny a római katolikus templomban