BatorkesziaLap

Kárpát-medencei Imanap

  Kép: Kárpát-medencei Imanap

Kilencedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A háttéranyagot az idén a Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesülete készítette elő, amelyben bemutatásra kerül az Egyetemes Egyházunk élete és története .

"A választott ige, a megírt ima hangozzék el sok- sok ember ajkáról, ezzel is erősítve az összetartozás érzését, hisz Krisztusban egyek vagyunk. 

Az Úr segítsen mindannyinkat hittel és szeretettel emlékezni, kérve Őt mutasson utat, erősítse hitünket."

Porubán Fülöp Angéla , a SZRKNE elnök 

Éppen tíz éve annak, hogy a 2004. december 5-i népszavazáson a magyarországiak nemmel válaszoltak a határon túli magyarok kettős állampolgárságának lehetőségére. Ez a döntés cselekvésre késztette a Kárpát-medencei református nőszövetségeket, akik egyébként már 2003-tól rendszeresen találkoztak, hogy ismerkedjenek egymással, közös feladatokat tűzzenek ki és valósítsanak meg. A feladat ekkor adta magát: fel kellett venni a harcot az információhiány ellen, s ehhez a legerősebb fegyvert, az egymásért elmondott imát választották.

A Kárpát-medencei református nőszövetségek tagjai évről évre látogatták egymást: 2006-ban Dunántúl, 2007-ben Erdély, 2008-ban Tiszáninnen, 2009-ben Horvátország, 2010-ben Tiszántúl, 2011-ben Kárpátalja, 2012-ben Királyhágómellék, 2013-ban Dunamellék mondta el a közösségben történetét, hagyományait, örömét, bánatát, és készített elő imanapi anyagot. 

forrás: www.reformata.sk, www.reformatus.hu

 

Ön itt van: Home Hitélet Kárpát-medencei Imanap