BatorkesziaLap

Kárpátalja nincs egyedül!

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata 2015. február 28-án tartott ülésén gyűjtést hirdetett a Kárpátalján élő református testvéreink megsegítésére. Az adománygyűjtés 2015. április 15-ig tart.

 

„A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata – átérezve az Ukrajnában zajló háborúnak az ott élő testvéreinkre gyakorolt közvetlen és közvetett hatását – teljes együttérzéséről biztosítja a Kárpátalján élő református testvéreinket. Hisszük, hogy Isten nem hagyja magára az ő népét a nehéz időkben sem, és megszabadítja mindazokat, akik segítségül hívják az Ő nevét a nyomorúság idején. Egyházunk – lehetőségeihez mérten – testvéri segítséget kíván nyújtani a nehéz körülmények között élő kárpátaljai református testvéreinknek, hiszen Isten igéje arra indít minket, hogy „tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Gal 6,10). Ezért a Zsinat azonnali gyűjtést hirdet Egyházunkban a kárpátaljai testvéreink megsegítésére. A tartós élelmiszer vásárlására szánt pénzadomány gyűjtés megszervezésével, és 2015. április 15-ig történő lebonyolításával a Zsinat megbízza Egyházunk Diakóniai Központját.”

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja - a Zsinat határozata értelmében - hozzákezdett az adománygyűjtéshez, s bár a gyűjtés 2015. április 15-ig tart, de az átutalásokat folyamatosan várják, hogy a szárazélelmiszerből és gyógyszerekből álló segélytszállítmányokat folyamatosan tudják küldeni Kárpátaljára. Az adományokat minden református lelkészi hivatalban le lehet adni, amit az Esperesi Hivatalon keresztül a Diakóniai Központ számlájára utalnak majd tovább.

 

AZ ELSŐ KÜLDEMÉNY CÉLBA ÉRT

2015. március 24-én megérkezett Kárpátaljára az első szállítmány abból az adománygyűjtésből, melyet egyházunk Zsinata hirdetett meg a ZS-13/2015 számú határozata alapján. A pénzadományokból 400 élelmiszercsomagot lehetett megvásárolni Ukrajna területén.

Bővebben: http://www.reformata.sk/mutat/2399/

Köszönjük az adományokat!

Az adományokat

a bátorkeszi Református Lelkészi Hivatalban is

szeretettel fogadjuk!

 

KÁRPÁTALJAI GYERMEK IMÁDSÁGA

Köszönjük Úr Jézus, hogy mindig velünk vagy,

köszönjük hogy ilyen nehéz időben is kaptunk ajándékokat.

Te tartsd meg Uram azokat az embereket akik gondoltak ránk,
hogy nekik is legyen ,,olajuk és lisztjük bőven.

Segíts meg Uram hogy ne legyen háború az országunkban,
hogy az apukáknak ne kelljen bevonulniuk, otthagyni gyermekeiket,
Te segítsd meg azokat, akik ott harcolnak.

Köszönjük, hogy apa itthon lehet velünk és kérlek,
hogy továbbra is Te vigyázz ránk,
a Tied legyen a dicsőség mindenért,
az Úr Jézus nevében.
Ámen.

 

Az ima szerzői Severa Viktória és Severa Artur Áron Péterfalváról.

forrás: www.refdiakonia.sk, www.reformata.sk

Ön itt van: Home Hitélet Kárpátalja nincs egyedül!