BatorkesziaLap

Ragyogj, csillag! - KOEN bemutatónap Bátorkeszin

2015. május 23-án a bátorkeszi Fireszke Gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpontban találkoztak a komáromi és barsi református egyházmegyék lelkészei, pedagógusai, valamint a nyári napközis gyermektáborok vezetői. 

A jelenlévők megismerkedtek az idei esztendő Vakációs Bibliahét programjával, melyet "Ragyogj, csillag!" néven Eszter Könyve alapján a KOEN kárpátaljai munkatársai készítettek el. 

Ragyogj, Csillag! 

Vakációs Bibliahét - tábori program Eszter könyve alapján 

                   "A díszlet" - Súsán vára, Ahasvérós perzsa király udvara, trónterme, királyi lakomája.

       Dr. Szénási Szilárd martosi lelkipásztor, a Komáromi Református Egyházmegye esperese  üdvözölte a megjelenteket, majd imádságban kért áldást a bemutatóra.

         

A komáromi és barsi református egyházmegyék lelkészei, pedagógusai - a nyári napközis gyermektáborok vezetői.   

    

Dr. Czinke Tímea , Dr. Szénási Lilla és Czinke Zsolt lelkipásztorok, valamint Nátek Mária és Holop Szilvia pedagógusok adták elő a napi történeteket, mutatták be az aranymondásokat, a kézműves foglalkozásokat és tábori énekeket, melyet a Kárpát-medencében közel 37000 gyermek, ebből Felvidéken 3600 óvodás és alapiskolás láthat majd. A pozsonyi, komáromi és barsi egyházmegyékben 49 csoportban több mint 2100 gyerekkel zajlanak majd a nyári szünidő alatt a napi foglalkozások.

        

Kerettörténet: Arastha, az ötvösmester és két tanonca, Shardi (Holop Szilvia) és Kafi (Nátek Mária).

Arastha (Szénási Lilla), az ötvösmester, műhelyében.

              

A törvény kihirdetése: "Adár hónap 13. napján minden zsidót ki kell végezni, a vagyonukat pedig elvenni!"

Királyi tisztviselő (Czinke Tímea), Eszter királyné szolgája (Szénási Lilla).

Mordokaj (Czinke Zsolt) böjtölése: zsákruhában hamut szór a fejére és keservesen sír.

        

Aranymondás tanulása

A bemutató keretén belül a lelkészek és hitoktatók megismerkedhettek a KOEN Alapítvány legújabb könyveivel is. Jelle Nutma holland szerző magyarra fordított „Bibliamorzsolgató” című könyvei 25 ószövetségi és 25 újszövetségi bibliai leckével lehetnek a hittant oktatók, és a Bibliát megismerni vágyók segítségére.

            

Az alkalom előtt és után a Parakletos Kiadó jóvoltából keresztyén könyvvásárra is sor került, melyen Bibliák, az ifjúsági és gyermekirodalom mellett különféle bibliai társasjátékok, könyvjelzők és ajándéktárgyak vásárlására is lehetőség volt.  A bemutató végén minden táborszervező megkapta a KOEN Alapítvány tábori csomagját, mely tartalmazta az idei év vezetői kézikönyvét CD melléklettel, valamint különböző segédanyagokat: színes kartonokat, gyurmaragasztót, ragasztópisztolyt, kitűzőt, plakátokat, valamint minden résztvevő gyermek számára egy kis könyvet József életéről. A bemutatónap szeretetvendégséggel, valamint Dobai Sándor dunamocsi lelkipásztor, korábbi esperes imádságával és áldással fejeződött be.

Cz. Zs. 

 

Ön itt van: Home Hitélet Ragyogj, csillag! - KOEN bemutatónap Bátorkeszin