BatorkesziaLap

IX. Országos Énekverseny

November 20-án került megrendezésre a IX. Országos Énekverseny döntője. Az elődöntőkből 26 egyéni versenyző és 7 énekcsoport jutott be a döntőbe, amelynek idén is a Tompa Mihály Református Gimnázium díszterme adott otthont.

A háromtagú zsűrinek idén is nehéz dolga volt, de Tömöl Gabriella, Balla Sarolta és Édes Árpád jól megérdemelten ítélte oda kategóriánként a fődíjat a nyári gyermekkórustáborban vagy a kántorképző tanfolyamon való ingyenes részvétel lehetőségét Renczés Viktóriának, Mikla Bencének, Gubala Nicoletnek és Bohák Emesének. Különdíjat kapott Gríger Emily a szép szövegmondásért. A többi versenyző értékes kottaajándékot kapott. A csoportok közül a legsikeresebb a komáromi Mariánum csapata volt Židek Alexandra, Szénási Levente, Bagin Fruzsina, Farkas Emma felállásban. A verseny különlegesen szép színfoltja volt Kováts Marcell, Balogh Erzsébet és Bognár Lili Janka koncertje.

Nagy öröm volt számunkra, hogy minden régió egyre növekvő létszámban képviseltette magát a versenyen. Több mint 100 gyermek és felnőtt kapcsolódott be az idei versenybe.

Bízunk abban, hogy a következő, jubileumi X. versenyen még többen vesznek részt és majd belőlük kerülnek ki gyülekezeteink jó hangú énekesei, kórustagjai, kántorai, lelkipásztorai.

Legyen mindenért Istené a dicsőség!

Bodnár Noémi

forrás: www.reformata.sk

Ön itt van: Home Hitélet IX. Országos Énekverseny