BatorkesziaLap

Bibliahét az óvodában

Május 30. és június 3. között bibliahét zajlott a bátorkeszi Rét utcai óvodában.

A KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) Alapítvány 2016-os Vakációs Bibliahét programja a Kárpát-medencében több ezer gyermekhez jut majd el a nyár folyamán. Ebbe a missziói szolgálatba csatlakozott újra, az előző éveket követve, a bátorkeszi Rét utcai óvoda a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve.

A hét témája a "Szeretsz-e engem?" 

A programot, illetve az ehhez kapcsolodó foglalkozásokat és játékokat Czinke Tímea és Czinke Zsolt református lelkipásztorok, Holop Szilvia, Árendás Marica, Bachorecz Rozália óvodapedagógusok, Nátek Mária pedagógus, presbiter, Balázs Lilla pedagógus, hitoktató  vezetik.

Az alkalmon ökumenikus jelleggel, felekezetre való tekintet nélkül vettek részt a gyermekek, mivel a szervezők vallják, hogy a gyermekeknek nem dogmatikai tanításokat, hitbeli tantételeket, hanem a Szentírásból vett igazságokat kívánnak továbbadni, jó példákat állítva eléjük a korosztályuknak megfelelően, játékos formában.  

A napi foglalkozások elengedhetetlen része a zene és az ének, a kézműves és kreatív foglalkozások, csoportos játékok. Az óvodás gyermek mellett a helyi speciális alapiskolai tanulói is részt vettek a bibliai foglalkozásokon.

 

Cz. Zs.

Ön itt van: Home Hitélet Bibliahét az óvodában