BatorkesziaLap

Drogprevenciós táborban jártak a bátorkeszi konfirmandusok

Kiskunfélegyházán került megrendezésre az a nemzetközi drogprevenciós tábor 2016. július 4. és 2016. július 8. között, mely 4 ország 30 diákjának részvételével valósult meg.

Nemzetközi drogprevenciós tábor Kiskunfélegyházán

 
 
 
 
 
 
 

Kiskunfélegyházán került megrendezésre a nemzetközi drogprevenciós tábor 2016. július 4. és 2016. július 8. között a helyi Kreatív Mozaik Alapítvány szervezésében. Összesen 30 diák részvételével valósult meg a tábor, 18 iskolás Romániából, Szlovákiából, Izlandról és 12 Magyarországról érkezett.

 

A tábor célja, hogy a diákok szakemberektől kapják meg azokat a teljes körű információkat a drogfogyasztás veszélyeiről, amivel hazájukba visszatérve felkészülten tudnak segítséget nyújtani a társaiknak. A szakmai programok megvalósításához a szervezők a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködését kérték.

A 13-18 éves fiatalok Dr. Horváth-Rekedt Gréta r. hadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójának kíséretével a rendőrkapitányságra látogattak, ahol szakemberek előadásain keresztül kaphattak tájékoztatást a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőjogi ismeretekről, interaktív foglalkozás keretében sajátíthatták el a  legális és illegális drogokkal kapcsolatos tudnivalókat, valamint a bűnügyi technikai munkába is betekintést nyerhettek.

A sokszínű és változatos szabadidős programok keretében a gyerekek a Kiskun Múzeumban megtekintették az országban egyedülálló börtönmúzeumot.

 

A tábor utolsó napján a diákok kreatív előadások formájában adhattak számot társaiknak a héten megszerzett ismereteikről, majd a korábban Kiskunfélegyházán megtartott "Ki mit tud?" elnevezésű tehetségkutató vetélkedőn szereplő versenyzők műsorával színesített szórakoztató estével zárult a hét.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: http://police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/ifjusagvedelem/nemzetkozi-drogprevencios-tabor-kiskunfelegyhazan

A felvidéki csapatot bátorkeszi, martosi, perbetei és szentpéteri fiatalok képviselték Dr. Szénási Lilla martosi református lelkész vezetésével. Bátorkesziről Czinke Bence, Péli Barbara és Semecky Enikő vettek részt a táborban.

 

 
 
Ön itt van: Home Hitélet Drogprevenciós táborban jártak a bátorkeszi konfirmandusok