BatorkesziaLap

Életterem – hol Istennel élet terem

Vidámság, gyerekzsivaj, lázas szervezkedés egy hétfő reggelen azt sugallja, hogy itt valami különleges dolog lesz. 55 gyerek érkezését várják a Komáromi Református Egyházmegye területéről, sőt még határon túlról is Bátorkeszin 2016. július 11-én délelőtt.

Míg a gyülekezet férfitagjai a nagy sátrat állítják és a technikai hátteret készítik elő, Dr. Czinke Tímea lelkésznő a csoportvezetőkkel fogadja a Fireszke gyermektáborba érkezőket. A szülők szinte kivétel nélkül elkísérik a gyerekeket, akár a szomszédos gyülekezetekből, akár az egyházmegye másik végéből érkeztek is. Nem tudok nem belegondolni, hogy ezekből a gyerekekből egyszer oszlopos gyülekezeti tagok, presbiterek vagy éppen gondnokok lesznek. Csodálatos, hogy itt együtt lehetnek, ismerkedhetnek és közös élményekre tehetnek szert. Az előző évek tapasztalatai alapján izgatottan várják, hogy a nyár legmeghatározóbb élményében vegyenek részt.

A tábor vezetője idén is Dr. Erdélyi Zoltán perbetei lelkipásztor lesz. A cserkész múlttal (lehet ez múlt valaha is?) rendelkező lelkész a tábort határozottan, szigorúan és lelkesen vezeti másik hét csoportvezetőtársával. A téma a címben említett: Életterem – hol Istennel élet terem. A táborban délre már összeismerkedtek a bátorkeszi, búcsi, madari, szentpéteri, negyedi, gútai, vágfarkasdi, kamocsai, taksonyi, deáki, komáromi, izsai, martosi és ímelyi gyerekek.

A délelőtti gyülekezőt követően az első közös program az ebéd volt, majd a nyitó áhítat Varga László lakszakállasi lelkipásztor vezetésével. Az első nap „Ki áll mögöttem?” kérdés körül forog. (A második neve: Ki áll melettem?, a harmadik: Ki áll körülöttem?, a negyedik: Ki áll ellenem?, az ötödik: Ki áll felettem?)

A légköri körülmények tökéletesek egy csodálatos hét eltöltésére: meleg van, a hőmérő higanyszála régen elhagyta a 30 fokot. A medencében a víz 24 fokos, a kirántott hús elkészült, hogy kezdetét vegye a bátorkeszi Fireszke Gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpontban az idei FIRESZKE gyermektábor.

Sasák Attila, KREMM

KÉPEK A TÁBORRÓL:

https://www.facebook.com/refkeszi/

 

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!  

              

 

 

 

Ön itt van: Home Hitélet Életterem – hol Istennel élet terem