BatorkesziaLap

Bátorkeszi győzelem a Bibliaismereti Versenyen

2012. február 25-én került megrendezésre a gyermekek bibliaismereti versenye Jókán az Emmaus Polgári Társulás szervezésében. A felső tagozatosok 19 csapata közül a bátorkesziek bizonyultak a legfelkészültebbnek, akik az elérhető 192 pontból 182-t gyűjtöttek, kiérdemelve az első helyet.

Megmarad igazságod

Beszámoló a jókai bibliaismereti versenyről

                  2012. február 25-én került megrendezésre a gyermekek bibliaismereti versenye Jókán az Emmaus Polgári Társulás szervezésében. Két korosztályt szólítottak meg a verseny előkészítői: az alsó- (1–4. osztály) és felső tagozatos (5–9. osztály) gyermekeket, akik felkészítőik segítségével 4–6 tagú csoportokban jelentkezhettek a versenyre.

            Már korán reggel izgalmas készülődésben telt sok-sok család gyermekének ideje, hiszen egészen messziről – a pozsonyi egyházmegye területét meghaladva a barsi és a komáromi egyházmegyékből – is jelentkeztek csapatok (Pozba, Bátorkeszi, Dunamocs, Madar, Megyercs, Negyed, Szentpéter, Vágfarkasd), ezért az utazás is élményadó tényezője lett a napnak. A helyszínre való megérkezést regisztráció, majd éneklés és rövid áhítat követte a jókai református templomban, melyet a helyi lelkipásztor, Kiss Tibor tartott. Miután minden csapat megtalálta a helyét a Betlehem Missziós Központban, elkezdődhetett a verseny. A megmérettetés kérdések formájában történt, melyekre írásban kellett válaszolni. A kicsik 1Móz 16–20 alapján Ábrahám életéből készültek fel, a nagyok 1Móz 21­­–25 alapján Izsák életéről adtak számot. A gyerekeket kísérő felnőttek két csoportba lettek osztva: voltak, akik a feladatlapokat értékelték, s voltak, akikre a versenyző csoportok felügyelete bízatott. A versenyre szánt idő gyermek és felnőtt számára gyorsan eltelt. Ebédet mindenki számára biztosítottak.

            A nap legizgalmasabb időszakának az eredményhirdetés bizonyult, melyet a közel kétszáz résztvevő nagy izgalommal várt. Harminc csapat (11 kicsi és 19 nagy) versengett az elsőségért, de mi tudjuk, hogy végül mindannyian győztesként távoztak, hiszen Isten igéjét olvasták, tanulmányozták, s általa erősödtek, bátorodtak, közösséggé formálódtak.

            Az alsó tagozatosok közül a legtöbbet a vágfarkasdiak tudtak, így ők lettek az elsők. A második helyen a nagymegyeri, a harmadik helyen pedig a bátorkeszi gyülekezet csapata végzett.  

            A felső tagozatosok 19 csapata közül a bátorkesziek bizonyultak a legfelkészültebbnek, akik az elérhető 192 pontból 182-t gyűjtöttek, kiérdemelve az első helyet. A vágfarkasdiak – csupán három ponttal lemaradva – másodikok lettek, míg a pozbaiak 174 ponttal a harmadik helyen végeztek.

            A már említett gyülekezeteken kívül Alistál, Apácaszakállas, Dunaszerdahely, Izsap, Jóka, Lakszakállas, Nagymegyer, Pozsonyeperjes, Réte és Tany csapatai kapcsolódtak be a bibliaismereti versenybe.

            Élményekkel, ajándékokkal és örömmel telve térhetett haza minden résztvevő, vallva: „Nemzedékről nemzedékre megmarad igazságod.” (Zsolt 119,90)

Dr. Czinke Tímea

 

Az 1. helyezést elért győztes csapat

(Csemez Flóra, Holop Célia, Deszat Dóra, Cséplő Kinga, Kiss Krisztián) 

 

A 3. helyezést elért bátorkeszi csapat

(Czinke Csenge, Misurák Viktória, Czinke Bence, Édes Réka, Domonkos Beáta)

 

Az 5. helyezést elért bátorkeszi csapat

(Kis Pisti Klaudia, Kiss Hajnalka, Szombath Lilla, Bohos Krisztina)

GRATULÁLUNK!

 

Ön itt van: Home Hitélet Bátorkeszi győzelem a Bibliaismereti Versenyen