BatorkesziaLap

Örökség

 Fájl:Bátorkeszi sörgyár és kastély.jpg

Sok más helyhez hasonlóan, azzal a gondolattal alakult Bátorkeszin egy polgári társulás „Pro Futuro Villa Kezw” néven, hogy minél több hiteles adatot tudjunk meg a falu történelméből. Avar kori és honfoglalás kori ásatások a bizonyítékai annak, hogy régtől lakott település a miénk. A névválasztás tudatos volt, hiszen Villa Kezw Bátorkeszi első neve, melyet írásos emlékekben fellelhetünk még a 12. századból.

A társulás célul tűzte ki, hogy úgy a helybéli lakossággal, mint a Bátorkesziről elköltözött, de falujukra mindig szívesen emlékező polgárokkal, és mindenki mással megismertesse, milyen is volt az élet az elmúlt századokban.

Szívesen fogadunk sorainkba minden olyan érdeklődőt, aki ebben a csodálatos munkában részt szeretne venni. Keresünk a helységhez kötődő tárgyakat és írásos emlékeket, rendszeresen megemlékezünk azokról a közéleti személyiségekről, akik jelentős szerepet vállaltak a falu életében. Rendszeres kiállításokkal és kiadványokkal szeretnénk a múlt előtt tisztelegni, hiszen, mint ismeretes, Bátorkeszi a 19. században fejlett ipari mezőváros volt Esztergom vármegyében.

A helyi Kultúrházban, a falunap alkalmából, 2014. szeptember 6-án Örökség címen rendezünk kiállítást, melyre minden bátorkeszi és nem bátorkeszi polgárt nagy szeretettel várunk.

                                                                                                                             Pallag György

                                                                                                                             „Pro Futuro Villa Kezw

                                                                                                                             Polgári Társulás

Ön itt van: Home Közélet Bátorkeszi Örökség