BatorkesziaLap

Főlap Közélet Külföld Kárpát-medencei református borászok borversenye

Kárpát-medencei református borászok borversenye

Első alkalommal rendezik meg 2014. február 22-23-án a „BORUM” – Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát a Sárospataki Református Kollégiumban.

 

 borászati fórum

A magyar reformátusság a Kárpát-medencében évszázadok óta közösségformáló és megtartó erő. Az egykori református kollégiumok, különösen Sárospatak és Nagyenyed híresek voltak a szőlő- és borkultúra megteremtése és művelése okán is.

A szőlőtermesztés és borkészítés hagyományainak ápolása és a református kötődésű termelők szakmai együttműködése érdekében kerül sor a ”BORUM” rendezvényére. Terveink szerint évente, más-más borvidéken rendezzük meg az esemény.

A fórum, konferencia mellett borversenyre is sor kerül, a győztes borok egy évig a Magyar Református Szeretetszolgálat bora címet viselhetik.

A fórumon a részvétel díjmentes.

Részletes program: innen tölthető le.

Jelentkezési lap: innen tölthető le. (Az étkezés és a szállás díjmentes.)

További információ:
Dr. Kocsis Attila
Telefon: 30/933-4226
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji Programjának új kezdeményezéseként meghirdeti a Kárpát-medencei református borászok borversenyét. Az eseményt a Szeretetszolgálat szervezésében, 2014. február 22-én rendezzük meg Sárospatakon, amelyre tisztelettel és szeretettel meghívjuk az egyházhoz közelálló borászokat.

A jelentkezések függvényében megrendezésre kerül a fehér (száraz, édes) és a száraz vörös borok versenye. Mindhárom kategóriában kihirdetésre kerül a győztes.

A nyertes borok jogosultak „A Magyar Református Szeretetszolgálat Bora 2014” cím viselésére.

Jelentkezési tudnivalók

A bíráló bizottság 2014. február 22-én végzi a benevezett borok bírálatát. A borverseny résztvevői 2014. február 23-án a „BORUM” – Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Konferenciája ideje alatt ismerhetik meg a zsűri döntését.

A jelentkezési lap innen tölthető le.

A Borverseny teljes szabályzata itt érhető el.

További információ

 

forrás: www.egyhaztaji.hu

 

 

Ön itt van: Home Közélet Külföld Kárpát-medencei református borászok borversenye