BatorkesziaLap

Főlap Közélet Régió

Péntek, május 9.:

KAPUNYITÁS

17:30 - A KOMÁROMI SPECIÁLIS ALAPISKOLA TULIPÁN NÉPTÁNCCSOPORTJÁNAK FELLÉPÉSE

17:45 - A KOVÁTS JÓZSEF ALAPISKOLA NÉPTÁNCCSOPORTJÁNAK FELLÉPÉSE

17:50 - A KOMÁROMI MŰVÉSZETI ALAPISKOLA DIÁKJAINAK NÉPDALCSOKRA

18:00 - A KOVÁTS JÓZSEF ALAPISKOLA MODERNTÁNCCSOPORTJÁNAK FELLÉPÉSE

Kedvezményes jegyek elővételben!

A IX. Bátorkeszi Borfesztivál  teljes időtartamára Bátorkeszi lakosai elővételben 5,- €-ért válthatnak jegyet, amennyiben nincs 2013. évi vagy korábbi adó- vagy egyéb tartozásuk a községgel szemben. A 10 és 15 év közötti bátorkeszi gyermekek számára az elővételben vásárolt jegy ára 2,- €!

A jegyeket május 7-ig a községi hivatalban munkaidőben lehet megvásárolni, s a fesztivál bejáratánál kell majd karszalagra váltani.

 Családi Napok

A rendezvény az egész család számára érdekes és értékes programokat tartogat, szórakozást, kreativitást és számos információt kínál a legkisebbektől a legidősebbekig.

 

Kérjük, támogassák szavazatukkal a komáromi vár Lipót kapuját, segítve ezzel megszerezni a kapu felújítására szükséges pénzösszeget, melyet a VÚB alapítvány „Mentsük meg a városi kapukat – Szívem kincsei“ elnevezésű projektjén keresztül lehet elnyerni.
A szavazás 2012. november 5. és 30. között zajlik a www.vub.sk/brany weboldalon.

2014. február 21-én községünkben zajlott le a Duna Menti Borút 2. Borversenye. A rangos megmérettetésen, melynek szervezéséből oroszlánrészt vállalt a SZEGAB Polgári Társulás, 159 bormintát kóstolt meg a zsűri. 

Ez évben a Komárom-Esztergom megye északkeleti részén található 2800 lakosú Sárisáp község rendezte meg a régió szőlős- és borosgazdák részére kiírt Vándorborversenyt. A rendezők, valamint a régió borrendje felhívására 50 településről (26 Szlovákiai, 23 Magyarországi és 1 Ausztria) 201 gazda 421 bormintát (195 Szlovákiai, 4 Ausztriai és 222 Magyarországi) küldtek el a bíráló bizottságok elé. A 421 bormintából 233 fehér, 156 vörös és 32 rosé borminta volt.

Bátorkeszire érkezik a "Nyelvében él a národnostná menšina" c. kiállítás. A tárlatot Orosz Örs, a kiállítás kurátora és Pelle István, történelemszakos pedagógus nyitja meg a helyi kultúrházban dec. 20-án, 17:00-kor.

A Te Ügyed Kör (TÜKÖR) idén hetedik éve szervez Komáromban megemlékezést a felvidéki magyarokat és németeket ért 1946-os kitelepítés és deportálás alkalmából.

Ön itt van: Home Közélet Régió