BatorkesziaLap

Főlap Közélet Régió A kitelepítésekre és deportálásokra emlékeznek Komáromban

A kitelepítésekre és deportálásokra emlékeznek Komáromban

A Te Ügyed Kör (TÜKÖR) idén hetedik éve szervez Komáromban megemlékezést a felvidéki magyarokat és németeket ért 1946-os kitelepítés és deportálás alkalmából.

A Te Ügyed Kör (TÜKÖR) idén hetedik éve szervez Komáromban megemlékezést a felvidéki magyarokat és németeket ért 1946-os kitelepítés és deportálás alkalmából. Szándékuk szerint az idei alkalom többrétű lesz: a hagyományos esti előadás előtt egy emlékdélutánra kerül sor, amelyet március 3-án 14.00-17.00 óra között rendeznek az észak-komáromi Duna Menti Múzeum dísztermében. A belépés ingyenes.

Tervezett program:

14:00 – Megnyitó – Feszty Zsolt, a TÜKör elnöke
14:10 - „A Beneš-dekrétumok német kárvallottjai” - Andreas Schmalcz, a Szudétanémetek Szövetségének képviselője, Németország
14:40 - „A szerb kárpótlási törvény” - Csonka Áron, Ada (Délvidék)
15:10 - „A magyar külügy lehetőségei” - Szesztay Ádám főosztályvezető, Magyar Külügyminisztérium
16:00 - „Tiltakozó petíció a Beneš-dekrétumokat fenntartó szlovákiai jogszabály ellen az Európai Parlament előtt”- Hahn-Seidl Alida, németországi Hunnia Baráti Kör, Juhász Imre, Független Rendészeti Panasztestület elnöke
16:30 - „Jogi lépések, lehetőségek Szlovákiában és az EU-ban” - JUDr. Keszegh Tünde

Az előadássorozatot követően a Városi Művelődési Központban 18.00 órától a Magyarock Dalszínház Fehérlaposok című rockoperájátnak bemutatójára kerül sor, olyan közismert előadóművészek főszereplésével, mint Varga Miklós, Bodnár Vivien, Pankotay Péter, Makrai Pál, Laklóth Aladár és Gerdesits Ferenc.

 

feszty zsolt
elnök
T(e).Ü(gyed).Kör Polgári Társulás

 

Ön itt van: Home Közélet Régió A kitelepítésekre és deportálásokra emlékeznek Komáromban