BatorkesziaLap

Először mutatták be a Felvidéken a Fehérlaposok című rockoperát

Március 3-án a Te Ügyed Kör Polgári Társulás hetedik alkalommal szervezett megemlékezést Komáromban az 1946-48 közötti kitelepítés és deportálás alkalmából. Ennek keretében mutatták be a Magyarock Dalszínház Fehérlaposok című rockoperáját.

 

2012. március 3-án, Komáromban a Városi Művelődési Központban 18.00 órától a Magyarock Dalszínház Fehérlaposok című rockoperájának bemutatójára került sor, olyan közismert előadóművészek főszereplésével, mint Varga Miklós, Bodnár Vivien, Pankotay Péter, Makrai Pál, Laklóth Aladár és Gerdesits Ferenc.

A Fehérlaposok című rockopera zeneszerzője Másik Lehel, Vizeli Csaba pedig a darab szerzője-rendezője. A szerzőpáros arra vállalkozott, hogy a felvidéki kitelepített családok visszaemlékezéseinek felhasználásával elevenítik fel a magyar jogfosztást. Az előadást – hatalmas sikerrel – mindeddig csak Magyarországon mutatták be. Fő célja az, hogy a kitelepítésben érintett családok kicsit magukra, a saját sorsukra is ráismerhessenek, illetve hogy segítsen ennek a sokat szenvedett nemzedéknek a megbékélésben. A drámai eseményeket két család sorsán keresztül ismerhetjük meg a történetben.

Ön itt van: Home Kultúra Először mutatták be a Felvidéken a Fehérlaposok című rockoperát