BatorkesziaLap

Varnus Xavér hangverseny a komáromi református templomban

Március 5-én, hétfőn 19 órakor Komáromban, a református templomban valósul meg Varnus Xavér orgonavirtuóz Bachtól Vangelisig című koncertje.

Nagy felháborodást és értetlenséget váltott ki Dél-Szlovákiában a zenekedvelők és a művészet pártolói körében a hír, hogy a Pozsonyi Főegyházmegye nem engedélyezte a Szent Márton-dómban Varnus Xavér orgonavirtuóz fellépését.

A Bachtól Vangelisig nevet viselő hangversenysorozatot, amelynek Balogh Csaba szlovákiai magyar nagykövet a fővédnöke, az eredeti tervek szerint a komáromi Szent András-templomban, a pozsonyi Szent Márton Dómban és az ipolysági Nagyboldogasszony templomban rendezték volna meg. A koncertek nem maradnak el, új helyszíneken kerülnek megrendezésre. 

  • Március 5-én, hétfőn 19 órakor Komáromban, a református templomban,
  • március 6-án, kedden 18 órakor Pozsonyban, a Szlovák Rádió hangversenytermében,
  • március 7-én, szerdán 18 órakor Ipolyságon, a városháza dísztermében,
  • március 8-án, csütörtökön 18 órakor Rimaszombatban a református templomban valósulhat meg a Bachtól Vangelisig című koncert.

„A jegyek érvényesek. Akinek nem felel meg a helyszínek valamelyike, visszaválthatja" - mondta Héger Rudolf. Még vannak szabad jegyek, de ezek gyorsan fogynak - fűzte hozzá. "Mindenütt teltházra számítunk, attól függetlenül, hogy ez a negatív reklám most közbe jött” – mondta Héger Rudolf. Szavait megerősítette Török Ágota, a Komáromban a jegyeladással foglalkozó Madách Könyvesbolt vezetője is. „Nagyon szépen fogynak a jegyek. 300 körül már eladtunk, még körülbelül 100 belépőjegyünk van. Ha szükséges, utánnyomás lesz, hiszen a református templomban többen elférnek, mint az eredetileg tervezett Szent András- templomban. Nagyobb a befogadóképessége, több vendéget várunk. Naponta tízpercenként járnak az emberek jegyért. Nagy az érdeklődés”

Forrás: www.hirek.sk, www.felidek.ma

 

 

Ön itt van: Home Kultúra Varnus Xavér hangverseny a komáromi református templomban