BatorkesziaLap

 

A bátorkeszi Kováts József Alapiskola diákjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is győztek  Búcson a Katona Mihály Napok keretében 2018. november 10-én megrendezett műveltségi vetélkedőn.

Idén emlékezett a magyar nemzet az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára. Ennek apropóján több történelmi vetélkedőt is szerveztek a Kárpát-medencében. Iskolánk tanulóinak, Cséplő Orsolyának, Nátek Pannának és Szombath Máténak tizenhárom napon belül kettőt is sikerült megnyerni.

 

2013. szeptember 7-én a bátorkeszi Falunapon gazdag kultúrműsor keretében, a Karátsony Imre Énekkar, a helyi óvodások és alapiskolások mellett nagy örömöt szereztek a Kováts József Magyar Tannyelvű Alapiskola néptáncosai.

KÉPES BESZÁMOLÓ

2013-tól szervez történelmi vetélkedőt az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium és a Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület. A verseny témája minden alkalommal az egykori Esztergom vármegye története. A döntőnek idén, egész pontosan 2018. április 19-én délután a Bátorkeszi kultúrház adott helyet.

A Bátorkeszi Kováts József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a tisztelt szülőket, hogy a beíratás a 2013/2014-es tanév 1. osztályába    2013. január 25-én, pénteken  8,00-tól 13,00 óráig, január 26-án, szombaton 8,00-tól – 12,00 óráig lesz az iskola épületében.

Kérjük a szülőket, hogy hozzák magukkal személyazonossági igazolványukat, valamint gyermekük anyakönyvi kivonatát (rodný list).

 

A bátorkeszi Kováts József Alapiskola csapata nyerte Búcson a Katona Mihály Napok keretében lezajlott műveltségi vetélkedőt, amelynek témája az 500 éve elkezdődött reformáció volt.

 

  

Értesítjük a kedves szülőket és falunk lakosságát, hogy 2013. január 10-én és 11-én, csütörtökön és pénteken 13 órától 17 óráig használt ruhát gyűjtünk iskolánkban a régi napközi otthon épületében a nehéz anyagi helyzetben élő polgárok megsegítése céljából.

Meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a hagyományos Szülők, Tanítók és Iskolabarátok Báljába,

amely 2014. január 18-án 19,00 órai kezdettel lesz a kultúrház presszójában.

A XIII. Katona Mihály Napok keretén belül idén is sor került Búcson a hagyományos műveltségi vetélkedőre, melyen a környék alapiskolás diákjai mérik össze rendszeresen tudásukat. Ezúttal a feltalálók és a találmányok színes világába kalauzolták el a versenyzőket a feladatok, feladatsorok összeállítói. Rendkívül izgalmas verseny kerekedett ki belőle.

Ön itt van: Home Oktatásügy Iskola utca