BatorkesziaLap

 

Április és május fordulóján, tíz napon belül két patinás történelemversenyen vettek részt a bátorkeszi Kováts József Alapiskola tanulói. Nem vallottak szégyent. Sőt.

 

Iskolánk pedagógusai, Jóba Szivek Katalin, Koncz Beáta, Pelle Ildikó és Bálint Eleonóra az 1., 2., 3., 5., 6. és 7. évfolyam tanulóival együtt részt vesznek az "Edukačný proces vyučovania slovenského jazyka a slovenskej literatúry v školách s vyučovacím jazykom maďarským" című, a szlovák nyelv és szlovák irodalom tanítási módszereinek fejlesztését célzó öt évig tartó kísérleti projektben 

A bátorkeszi Kováts József Alapiskola csapata nyerte Búcson a Katona Mihály Napok keretében lezajlott műveltségi vetélkedőt, amelynek témája az 500 éve elkezdődött reformáció volt.

 

A bátorkeszi Kováts József Alapiskola diákjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is győztek  Búcson a Katona Mihály Napok keretében 2018. november 10-én megrendezett műveltségi vetélkedőn.

Meghívó

Szeretettel meghívjuk Önt a hagyományos Szülők, Tanítók és Iskolabarátok Báljába,

amely 2014. január 18-án 19,00 órai kezdettel lesz a kultúrház presszójában.

Idén emlékezett a magyar nemzet az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára. Ennek apropóján több történelmi vetélkedőt is szerveztek a Kárpát-medencében. Iskolánk tanulóinak, Cséplő Orsolyának, Nátek Pannának és Szombath Máténak tizenhárom napon belül kettőt is sikerült megnyerni.

 

2013. szeptember 7-én a bátorkeszi Falunapon gazdag kultúrműsor keretében, a Karátsony Imre Énekkar, a helyi óvodások és alapiskolások mellett nagy örömöt szereztek a Kováts József Magyar Tannyelvű Alapiskola néptáncosai.

KÉPES BESZÁMOLÓ

2013-tól szervez történelmi vetélkedőt az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium és a Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület. A verseny témája minden alkalommal az egykori Esztergom vármegye története. A döntőnek idén, egész pontosan 2018. április 19-én délután a bátorkeszi kultúrház adott helyet.

A Bátorkeszi Kováts József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a tisztelt szülőket, hogy a beíratás a 2013/2014-es tanév 1. osztályába    2013. január 25-én, pénteken  8,00-tól 13,00 óráig, január 26-án, szombaton 8,00-tól – 12,00 óráig lesz az iskola épületében.

Kérjük a szülőket, hogy hozzák magukkal személyazonossági igazolványukat, valamint gyermekük anyakönyvi kivonatát (rodný list).

 

Ön itt van: Home Oktatásügy Iskola utca