BatorkesziaLap

 

Bátorkeszi „bronz” Búcson

A XIII. Katona Mihály Napok keretén belül idén is sor került Búcson a hagyományos műveltségi vetélkedőre, melyen a környék alapiskolás diákjai mérik össze rendszeresen tudásukat. Ezúttal a feltalálók és a találmányok színes világába kalauzolták el a versenyzőket a feladatok, feladatsorok összeállítói. Rendkívül izgalmas verseny kerekedett ki belőle.

A korábbi gyakorlattól eltérően, amikor általában egy-egy történelmi korszak történeti és kulturális (olykor földrajzi) vonatkozásai képezték a vetélkedő témáját, ezúttal Elek József, a komáromi Selye János Gimnázium történelemtanára és Kemenczky Krisztina, a csallóközaranyosi alapiskola matematika-zene szakos pedagógusa egy kis nemzetközi és magyar tudománytörténeti kalandozásra hívta a műveltségi vetélkedőre bejelentkezett nyolc alapiskola négy-négy tagból álló csapatát. Az ötletes feladatok megoldásához a versenyző diákoknak nem elsősorban a lexikális tudásra volt szükségük, sokkal inkább arra: hogyan tudják felhasználni a felkészülés során megszerzett ismereteket.

A verseny nagyon szoros küzdelmet hozott. Az élen azonos pontszámmal a madari és a búcsi csapat végzett. Mögöttük a perbeteiek mindössze egyetlen ponttal maradtak le. A dobogó képzeletbeli harmadik fokát a bátorkeszi Kováts József Magyar Tannyelvű Alapiskola diákjai, Bitter Veronika (8. osztály), Miriák Aurélia, Péntek Dorina és Székely Melinda (mindhárman 9. osztályosok) foglalták el. Valamennyi résztvevő csapat tagjai könyvjutalomban részesültek; továbbá, minden kvartett elismerő oklevelet vehetett át a verseny szervezőitől.

A műveltségi vetélkedő végeredménye:

 

 

Helyezés:

 

A csapat neve:

 

Pontszám:

 

 

1.

 

Édes Gergely Magyar Tannyelvű AI, Madar

72,5

 

 

 

Katona Mihály Magyar Tannyelvű AI, Búcs

72,5

 

2.

 

Perbetei Magyar Tannyelvű Alapiskola

71,5

3.

Kováts József MTNYAI, Bátorkeszi

 

67  

 

 

4.

 

Feszty Árpád Magyar Tannyelvű AI, Ógyalla

65

 

5.

 

Dunamocsi Magyar Tannyelvű Alapiskola

64,5

 

6.

 

 

II. Rákóczi Ferenc MTNYAI, Gúta

 

58,5

 

7.

 

Nagykéri Magyar Tannyelvű Alapiskola

55

 

 

A bátorkeszi csapat remek hajrával kapaszkodott fel a dobogóra - minden a legutolsó fordulóban dőlt el.

Pelle István

 

 

Ön itt van: Home Oktatásügy Iskola utca Bátorkeszi „bronz” Búcson