BatorkesziaLap

Ünnepeltünk...köszöntés az Idősek Világnapja alkalmából

 

Óvodánkban már hagyománnyá vált, hogy  október elején versekkel, dalokkal örvendeztetjük meg az óvoda környékén élő idős néniket, bácsikat, akik mosolya rengeteg erőt sugároz felénk.

 .

"Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb,

ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel,

az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal:

tehát az ünneppel."   

(Márai Sándor)

      

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Szeretettel gondolunk rájuk, s nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig a rendelkezésünkre állnak. A mi életünk Nekik köszönhető és Velük kezdődött; akik tanítgattak, neveltek bennünket, példamutatással, szeretettel, önzetlenül.
Őket ünnepeljük, akik egész életükben azért fáradoztak, hogy nekünk, utódaiknak, jobb élete lehessen, mint ami Nekik megadatott.

Idős koruk tapasztalatával helyükre tudják tenni a dolgokat, tudják, hogy mi a jó, mi az, amit tovább adhatnak, s tudják, mi az a rossz, amit el kell kerülni a következő generációnak. Segítségükkel ápoljuk a hagyományainkat, száll generációról generációra a sok tudás. 

      

Óvodánkban már hagyománnyá vált, hogy évente - október elején - egy alkalommal útra kelünk az óvodásainkkal azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.Versekkel, dalokkal örvendeztetjük meg az óvoda környékén élő idős néniket, bácsikat, akik mosolya rengeteg erőt sugároz felénk. A könnyektől csillogó szemek láttán a szívünk megtelik melegséggel. Ez úton is próbáljuk érzékeltetni gyermekeinkkel, hogy milyen fontosak Ők számunkra, s hogy nekünk, fiataloknak és a ránk bízott gyermekeknek a feladata az, hogy vigyázzunk rájuk és gondoskodjunk róluk. Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra Őket, hiszen fontos részei ők az életünknek. Ez a nap, az Idősek Világnapja, alkalmat ad megállni a rohanásban, alkalmat ad érzéseink kimondására, a köszönetre és alkalmat ad a legfontosabbra, a találkozásra.

Jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak!

Holop Szilvia

Ön itt van: Home Oktatásügy Ovisarok Ünnepeltünk...köszöntés az Idősek Világnapja alkalmából