BatorkesziaLap

Egy kirándulás élményei

 

Az ősz beköszöntével a falusi emberekre rengeteg munka vár. Elérkezett a betakarítások ideje, egyre több helyen ürül ki a kert, a szőlőhegy. Mivel óvodánkban nagy figyelmet szentelünk a hagyományok ápolásának, ezért gyermekeinknek igyekszünk a gyakorlatban is bemutatni az egyes munkafolyamatokat.

    Így történt ez október 8-án is, amikor kirándulásra indultunk a galambosi szőlőhegyre. Reggel a szokásosnál kicsit korábban gyülekeztünk, hogy legyen időnk tízóraizni, és felkészülni a nagy útra. Gyermekeink nagy izgalommal várták, hogy megérkezzen az autóbusz, és végre elinduljunk. Első utunk Kiss Ferenc pincéjéhez vezetett, ahol lehetőségünk nyílt megnézni azokat a kellékeket, melyeket az emberek a szüretelésnél használnak. A tartalmas bemutató után gyermekeink megkóstolhatták az ízletes szőlőszemeket és a sok finomságot, melyeket vendéglátónk készített számukra. Búcsúzás után gyalog indultunk úticélunk második állomására, Száraz István pincéjéhez. Útközben gyönyörködtünk az őszi táj szépségében és színeiben. Miután megérkeztünk, a gyakorlatban is kipróbáltuk, milyen nehéz munka is a szüret. A gyerekek kis kannákba szedték a szőlőt, amit aztán délután az óvodában jóízűen elfogyasztottak. Pihenésként felsétáltunk a szőlősoron, hogy megnézzük, milyen gyönyörű és nagy a mi falunk.  Miután felértünk a dombtetőre, elénekeltünk egy pár dalt is, melyek a szüretről, a  szőlőről és az erdőről szóltak.

     

Mivel minden jó dolog egyszer véget ér, elérkezett az idő, hogy visszainduljunk az óvodába, ahol már várt minket a finom ebéd és a megérdemelt pihenés. Ezúton szeretnénk megköszönni Kiss Sárikának a nagyon kedves, szeretetteljes fogadtatást és a sok finomságot, amivel várt minket. Köszönjük pedagógustársunknak, Száraz Szilviának, hogy befogadott minket, és lehetővé tette gyermekeink számára, hogy a gyakorlatban is kipróbálhatták a szüretet. Megköszönjük a sofőr bácsinknak a nyugodt és biztonságos közlekedést. Hogy nagyszerű élményben volt részünk, igazolja gyermekeink csillogó szeme és beszámolója, amit már több napja mesélnek szüleiknek.

Bachorecz  Rozália

       

                  

     

 

Ön itt van: Home Oktatásügy Ovisarok Egy kirándulás élményei