BatorkesziaLap

Vakációs Bibliahét a Rét utcai óvodában

    

Június 23-27. között bibliahét zajlik a bátorkeszi Rét utcai óvodában.

A KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) Alapítvány 2014-es Vakációs Bibliahét programja a Kárpát-medencében több ezer gyermekhez jut majd el a nyár folyamán. Ebbe a missziói szolgálatba csatlakozott újra, az előző éveket követve, a bátorkeszi Rét utcai óvoda a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve.

A hét témája a "Válaszút", mivel Isten naponta többször, több élethelyzetben döntés elé állítja az embert, akinek - gyermekként is - választania kell. 

Ha pedig választ, akkor nem mindegy, hogy hogyan: az Isten kedve szerint vagy akarata ellen.

A témához kapcsolódóan öt ószövetségi személy – Noé, Gedeon, Ruth, Dávid és Saul – történetén keresztül, illetve Jézus példáján át kerülhet a gyermek közelebb Istenhez. 

„Mindannyiunknak egyedül, személyesen kell eldöntenünk, hogy milyen úton járunk. E programmal bibliai példaképeket, követendő jellemvonásokat szeretnénk a gyermekek elé állítani.” – fogalmaznak az idei program készítői.

A programot, illetve az ehhez kapcsolodó foglalkozásokat és játékokat Czinke Tímea református lelkipásztor, Holop Szilvia, Árendás Marica óvodapedagógusok, Nátek Mária pedagógus, presbiter vezetik.

Az alkalmon ökumenikus jelleggel, felekezetre való tekintet nélkül vesznek részt a gyermekek, mivel a szervezők vallják, hogy a gyermekeknek nem dogmatikai tanításokat, hitbeli tantételeket, hanem a Szentírásból vett igazságokat kívánnak továbbadni, jó példákat állítva eléjük a korosztályuknak megfelelően, játékos formában.  

A napi foglalkozások elengedhetetlen része a zene és az ének, a kézműves és kreatív foglalkozások, csoportos játékok. A 35 óvodás gyermek mellett a helyi speciális alapiskolai tanulói is részt vesznek a bibliai foglalkozásokon.

Cz. Zs.

 

Ön itt van: Home Oktatásügy Ovisarok Vakációs Bibliahét a Rét utcai óvodában