BatorkesziaLap

Főlap Sport Labdarúgás Hősies védekezés, hatékony támadások vezették győzelemre csapatunkat Izsán

Hősies védekezés, hatékony támadások vezették győzelemre csapatunkat Izsán

Hősies védekezéssel sikerült elhoznunk vasárnap a három pontot Izsáról. Azért is számít nagy fegyverténynek a győzelmünk, mert mindössze a második vereségük volt ez a hazaiaknak saját pályájukon. A meccs nem volt a legszínvonalasabb, játszottunk már sokkal jobban is, de meglehet, hogy sokkal rosszabbul is. Lényeg, hogy már zsinórban ötödik alkalommal hagyhattuk el a pályát emelt fővel.

Felállításunk kicsit tartalékos volt, ugyanis minden posztról hiányzott egy alapemberünk. A védelemből Sátek, a középpályáról Barton, a csatársorból pedig Cséplő Zoltán. A kezdőcsapatunk: Blahovics - Sipos, Tóth, de la Cruz, Szigeti Z. - Dobai, Németh, Cséplő T., Paulik (Kaszab ) - Száraz (Svitek), Szigeti E. (Barton).

Az első félidő során túlzottan sok minden nem történt, a játék mindkét fél részéről akadozott. Veszélyesebben játszottak hazaiak, mi a kaput sem találtuk el az első felvonásban. Kapusunknak nagyot a félidő végén kellett hárítania egy jól helyezett lövés után.

A második félidőben próbáltunk egy kicsivel offenzívabban játszani, gólunkat mégsem egy kidolgozott akcióból szereztük. Egy előrevágott labdára futott rá Paulik, a kapus hamarabb ért oda, de nem foghatta meg a labdát, mert az nem gurult be a 16-osba. Felszabadítás nem sikeredett jól, kb. 35 méterre a kaputól álló Cséplő Tiborhoz szállt a labda, aki nem sok teketóriázás után ballal rúgta be az üres kapuba, a szezon egyik legszebb bátorkeszi gólját szerezve. A hazaiak kapustámadást reklamáltak, de ez szerencsére nem hatotta meg a játékvezetőt. A gólunk után rákapcsoltak a hazaiak, és bizony sokszor a szerencsén múlott, hogy nem egyenlítettek. Két lövésük után is a felső lécen csattant a labda. Első esetben egy szabadrúgás után, második esetben pedig egy 16-osból leadott lövést sikerült Blahovicsnak ujjheggyel a kapufára tolni. Próbálkoztak becsülettel az izsaiak, szinte minden szögből lőtték a kaput, de vagy célt tévesztettek, vagy kapusunk védett magabiztosan. Védelmünket mindenképp dicséret illeti, az utóbbi időben nagyon kevés gólt kaptunk. A hajrában sikerült végképp eldönteni a meccs sorsát, egy gyors baloldali kontra után Németh passzolt középre, a labdát a debütáló Svitek engedte el, ami így lett tökéletes Cséplő Tibornak, aki higgadtan lőtte ki a hosszú sarkot. Az utolsó percben sajnos egy kiállítást is elszenvedett csapatunk, Kaszabot küldte ki a játékvezető második sárgája után.

Megvan tehát az újabb győzelem, aminek következtében előztünk is a táblázatban, felléptünk a negyedik helyre. Reméljük folytatódik sorozatunk, hétvégén Keszegfalun játszunk a komáromi Aktívval. Győzni ott nem lehetetlen, reméljük még közelebb tudunk kerülni az áhított dobogóhoz.

Száraz Tamás

Ön itt van: Home Sport Labdarúgás Hősies védekezés, hatékony támadások vezették győzelemre csapatunkat Izsán