BatorkesziaLap

Főlap Sport Labdarúgás Fejesgólok révén fölényes győzelem a komáromi Actív ellen

Fejesgólok révén fölényes győzelem a komáromi Actív ellen

Három hete kissé tartottunk attól, hogy három meccs következik idegenben, kevesen gondolták azt, hogy mindhárom meccsünket sikerrel vesszük. Hétvégén Keszegfalun sikerült feltenni a pontot az i-re, ahol 5-2 arányban legyőztük a "hazai" Actívot.

A 60. percig tartották magukat a komáromiak, vezettek is, de aztán, mint minden meccsükön, teljesen elkészültek erejükkel, így viszonylag könnyedén meg tudtuk fordítani az eredményt. Mindenképp érdekességnek mondható, hogy mindegyik gólunkat fejjel szereztük. Felállításunk a következő volt: Blahovics-Sipos, Tóth T, de la Cruz, Szigeti Z-Dobai, Cséplő T, Barton, Paulík (Tóth J) - Szigeti E. (Cséplő Z), Száraz (Sátek).

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A vendéglátók egyenrangú ellenfélnek bizonyultak az első félidőben, olyannyira, hogy meg is szerezték a vezetést. Szépen ugratták ki a támadójukat, aki jobbról lőtte ki kapunk jobb alsó sarkát a változatosság kedvéért jobb lábbal. A gólszerző több alkalommal is veszélyesnek bizonyult, volt, hogy szinte az egész védelmünket átcselezte, sőt még egy kapufához is eljutott az első játékrészben. A kapott gól ellenére nem adtuk át a kezdeményezés jogát, továbbra is mi irányítottuk a játékot, és nekünk adódott több gólszerzési lehetőségünk. Először Száraz egyenlíthetett volna, egy kiugratás után lőtt balról a kapusba, majd Szigeti Zoltán szinte ugyanolyan szögből vezethette a labdát a bal oldalról a kapusra, de neki sem sikerül gólra váltania a helyzetet. Félidőre tehát egy gólos hátránnyal találtuk magunkat szembe.

A második játékrészben már teljesen a mi elképzelésünk szerint alakult a meccs képe. Ehhez nagyban hozzájárult a 60.perc környékén beálló Sátek. Nem sokkal pályára lépése után máris egyenlített. Sipos adta be a labdát a jobb oldalról, aminek ívét a védők az aláfutó kapussal együtt nem tudták kiszámolni, így Sátek szabadon fejelhetett az üres kapuba. Nem sokkal később már vezettünk is. Sátek beadására Szigeti érkezett pontosan, aki 12 méterről fejelt a kapu bal sarkába. Harmadik gólunkat is egy előreívelés előzte meg, a kapus bizonytalanul szaladt ki, a labdát elérni esélye sem volt, így Sátek ismét az üres kapuba fejelhetett 16 méterről. A játékvezető adott némi esélyt az Actívosoknak, hogy visszajöjjenek a meccsbe, egy szabálytalanságot vitt be a 16-osba, így 11-eshez jutottak a hazaiak, amit magabiztosan ki is használtak. De erejük már végképp nem maradt, hogy támadjanak, sőt a védekezéssel is hatalmas gondjaik akadtak, ugyanis még kétszer sikerült a hálóba találnunk. Mindkét gólt Cséplő Zoltán szerezte fejjel, először Dobai jobb oldali beadását bólintotta be, majd Sátek jobb oldali beívelését. Kuriózumnak számít, hogy öt gólt értünk el fejjel egy meccsen, az utóbbi évtizedekben biztos, hogy nem volt rá példa.

Hétvégén végre itthon játszunk, Lakszakállas látogat hozzánk. A győzelem kötelező, ugyanis a télen széteső csapat idén még csak egy meccset tudott megnyerni, úgyhogy egyértelműen mi számítunk esélyesnek.

Száraz Tamás

Ön itt van: Home Sport Labdarúgás Fejesgólok révén fölényes győzelem a komáromi Actív ellen